Ingrediente
- 2 bucati ceafa cu os
- 1 lingurita ulei
- ierburi de provence
- sare dupa gust
- piper
- 70 ml vin alb
- 200 gr rosii pasate
- 1 foaie de dafin
- 100 gr smantana
- 1/2 lingurita zahar
- cartofi la cuptor si salata verde pentru garnitura
Mod de preparare
Carnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare si piper.
Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi o scoatem intr-o farfurie si o pastram la cald.
In grasimea ramasa de la carne punem vinul si rosiile pasate. Adaugam sare, piper dupa gust, zaharul, ierburi de provence.
Fierbem pana sosul se ingroasa, apoi adaugam smantana. Mai dam cateva clocote, apoi oprim focul.
Servim ceafa cu sos, garnitura de cartofi si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|