Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

Postat de privatelaura in Dulciuri
23 Apr 2024 | 385 vizualizari
Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant, indragit de multa lume. Se spune ca denumirea acestui desert vine de la celebra balerina Anna Pavlova. Eu prepar acest desert atunci cand doresc sa fac un cadou dulce. Desi este un desert foarte dulce, contrasteaza cu gustul acrisor al fructelor. Pe cat de complex si extravagant poate parea, reteta de Pavlova este una simpla la baza. Pentru Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant ai nevoie de cateva ingrediente: albus de ou, zahar, zeama de lamaie, amidon, mascarpone, frisca si fructe.

Ingrediente

  • Ingrediente Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant:
  • 4 albusuri de ou
  • un praf sare
  • 220 gr zahar pudra (sau dublul gramajului de albus)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lgta amidon de porumb
  • vanilie
  • pentru crema:
  • 100 gr mascarpone
  • 200 gr smantana grasa pt frisca 32%
  • 30 gr zahar pudra (daca vreti mai dulce, suplimentati, dar tineti cont si de bezea)
  • fructe:
  • capsuni
  • afine
  • zmeura

Mod de preparare

Iata cum se prepara Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant:

Albusurile trebuie tinute la temperatura camerei. 

Intr-un vas incapator, se pun albusurile, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se incepe mixarea si se continua pana cand albusurile capata volum si devin o spuma alba. Se incorporeaza treptat zaharul, alternad cu zeama de lamaie si mixand in continuare. Cand se obtine o bezea ferma si lucioasa este semn ca zaharul este bine incorporat. Se adauga amidonul si se mai mixeaza putin.

Se pregateste o tava de copt cu hartie.

Se ia cu ajutorul unei spatule din bezea si se formeaza discuri groase de bezea care se aranjeaza sub forma dorita, lasand un locas in mijloc.

Se coc in cuptorul preincalzit, la 120 grade C, timp de 20 minute, apoi se reduce temperatura la 100 grade C si se continua coacerea inca 40 - 50 minute, posibil si mai mult, in functie de cuptor si de cat de mari sunt discurile formate. 

Daca nu sunteti siguri ca bezeaua s-a copt corect, puteti atinge usor exteriorul si sa vedeti daca este suficient de tare sau mai trebuie lasata.

Dupa coacere, se opreste focul, se intredeschide usa cuptorului si se lasa acolo inca 10-15 minute, cat sa se tempereze.

Se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca de tot.

Pentru crema, treaba este foarte simpla.

Smantana se mixeaza bine pana capata consistenta, se adauga zaharul pudra si vanilia, apoi se incorporeaza branza mascarpone. 

Bezeaua se umple cu crema si se decoreaza cu fructe proaspete.

Poti incerca si reteta de Pavlova cu crema de lamaie, Pavlova cu crema de whisky sau Pavlova cu ciocolata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Iata cum se prepara Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina Mousse de ciocolata :  Intr-un castron de inox am pus ciocolata, cele 2 galbenusuri si smantina pt. frisca,...

Citeste continuarea

Turta dulce

Postat de Pungasa_Rogue

Turta dulce

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2024, 02:10
la 25.04.2024, 19:06
Unul din pacatele mele dulci, delicioasa
la 25.04.2024, 20:03
Cleme, pentru mine e mult prea dulce, dar daca fac mini bezele cu crema si fructe, le mananc )
la 27.04.2024, 19:29
Arata de revista, prea frumoasa!
la 30.04.2024, 16:08
Deliciu!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking