Ingrediente
- 150 g unt
- 200 g zahăr
- 1 ou
- esență de vanilie
- 300 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- puțină sare
- ciocolată tocată
Mod de preparare
Topim untul apoi adăugăm zahărul și amestecăm puțin. Punem oul, sarea și vanilia. Adăugăm apoi făina, praful de copt și ciocolata tocată. Vom obține un aluat omogen și nelipicios. Pe hârtia de copt vom forma cu mâna (puțin unsă cu ulei) biluțe mici de tot pe care le aplatizăm ușor. Faptul că aluatul este unul solid și nelipicios, permite modelarea prăjiturelelor care nu-și vor schimba prea mult forma după coacere. Deci nu trebuie să te temi că se vor împrăștia prin tavă sau ceva.
Punem deasupra prăjiturelelor câte o bucată mică de ciocolată. Lăsăm tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când se rumenesc ușor pe deasupra prăjiturelele. Le lăsăm la răcit complet. Se servesc alături de lapte călduț în fiecare dimineață!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cereale de casa cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|