Challah, paine evreiasca
Postat de RODIMUR in Piine 15 Mar 2021 | 4873 vizualizari
Aceasta este o pâine specială, pentru sabat și pentru sărbătorile religioase evreiești. Am vrut s-o fac din curiozitate, dar și pentru că îmi era dor de foștii mei colegi de școală și de liceu, de fosta mea învățătoare și de foștii mei profesori, de foștii vecini și de prietenii mei actuali, stabiliți de mult timp în Israel, toți evrei pe care i-am cunoscut foarte bine și pe care i-am apreciat mult.
După ce am făcut această pâine pot spune că este exact pe gustul meu: dulce și fină, asemeni unui cozonac de-al nostru, fără umplutură. Și nici nu este de mirare, date fiind ingredientele folosite. Challahul poate fi împletit în trei, sau în cinci. Am ales să împletesc în cinci această pâine specială, gândindu-mă ca va fi mai interesantă astfel, dar adevărul este că împletitura o poate ”descentra” oarecum. Așa că altă dată, ca să nu mai am probleme de ”centrare”, o voi împleti în trei, mai puțin complicat și cu rezultate la fel de bune.
Inapoi la reteta
|