Ingrediente
- 4 oua,
- 150 g faina,
- 3 linguri smantana,
- 100 ml lapte,
- 2 linguri ulei,
- 1 plic praf de copt,
- 200 g cascaval,
- 200 g salam/carne fiarta,
- ardei gras rosu (optional),
- sare, piper, dupa gust (tineti cont si de restul ingredientelor).
Mod de preparare
Radem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul.
Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam.
Inglobam in aluat cascavalul, carnea/salamul si ardeiul taiat (nu foarte marunt). Amestecam cu grija.
Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem checul, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste frumos deasupra (faceti testul scobitorii, pentru siguranta).
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|