Chec aperitiv a la Motan

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
9 Noi 2015 | 52707 vizualizari
Chec aperitiv a la Motan

Pentru Saptamana Barbatilor care Gatesc. Fiind asa laudat la Sighisoara am hotarat sa-l mai fac o data si sa-l si postez, ca atunci l-am facut noaptea si nu am facut poze.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 200 g smantana 10% grasime
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g cascaval Delaco
  • 150 g salam crud uscat (Sasesc)
  • 250 g bacon
  • 150 g sunca din piept de curcan
  • 200 g ciuperci (conserva)
  • 100 g masline (verzi am avut eu)
  • 2 ardei
  • seminte de floarea soarelui
  • seminte de dovleac
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete.

Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca in compozitie. Se adauga cascavalul ras si se omogenizeaza. Se adauga si restul ingredientelor si se omesteca bine.

Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt si se toarna compozitia in ele. Se presara semintele de floarea soarelui si dovleac uniform.

Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 35-40 minute. Se face proba cu scobitoarea. Cand este rumenit frumos este gata.

Se scoate din tavi si se lasa la racit. Se taie rece in felii si se poate servi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv a la Motan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Aperitiv saratele

Postat de mirela0911

Aperitiv saratele

Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea,...

Citeste continuarea

Samosa cu pui

Postat de xana

Samosa cu pui

Pentru aluat se amesteca fainile, sarea si uleiul. Se adauga apoi 50 ml apa calduta si se amesteca bine, apoi restul de apa. Se va obtine un aluat foarte putin lipicios care se framanta apoi pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2015, 14:48
Foarte frumos si delicios! Succes!
la 09.11.2015, 14:49
Știu cât e de bun!
la 09.11.2015, 15:11
Cam bun Motanele, sa mai faci......
la 09.11.2015, 15:19
la 09.11.2015, 15:33
ce bine arata motan

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking