Chec aperitiv cu ton - Reteta savuroasa buna pentru orice ocazie

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
28 Iul 2024 | 817 vizualizari
Chec aperitiv cu ton - Reteta savuroasa buna pentru orice ocazie

Rapidă și gustoasă, practică și economică, pâinea/checul cu ton (sau polpettone di tonno) este un clasic mereu apreciat. Pentru acest Chec aperitiv cu ton - Reteta savuroasa buna pentru orice ocazie, ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, ton, faina, lapte, cascaval, ardei, ceapa.

Ingrediente

  • Ingrediente Chec aperitiv cu ton - Reteta savuroasa buna pentru orice ocazie
  • 3 ouă
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 conserva de ton cu ardei de Espelette- 110 gr
  • 1 conserva de pastă/rillete de ton- 125 gr
  • 80 g faina (low carb pentru mine)
  • 170 ml lapte
  • 80 g cascaval ras
  • 1/4 ardei rosu
  • 1 ceapă verde
  • sare piper

Mod de preparare

Iata cum se prepara Chec aperitiv cu ton - Reteta savuroasa buna pentru orice ocazie

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Bateți ouăle. Adăugați tonul in conserva și pasta de ton.

Adăugați făina și praful de copt și amestecați.

Taiati ardeiul cubulete si tocati ceapa verde. Adaugati-le și amestecati.  

Se incorporeaza apoi cascavalul ras, laptele, sare si piper.  

Se toarnă într-o formă de chec unsă cu unt și se coace timp de 25 de minute.  

Se serveste cald cu o salata verde.  

Si rece este foarte bun servit ca aperitiv.

Incearca si reteta de Chec cu somon afumat si ardei copt sau reteta de Chec aperitiv cu piept de pui.

Iti recomandam si reteta de Chec aperitiv cu ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton - Reteta savuroasa buna pentru orice ocazie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

Postat de panacris

CLĂTITE APERITIV CU PUI, CIUPERCI, BAMBUS ȘI MUGURI DE FASOLE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Conopida cu pesmet si smantana

Postat de Zamfira

Conopida cu pesmet si smantana

Curatam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece. Fierbem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2024, 21:41
la 29.07.2024, 02:01
la 29.07.2024, 18:38
la 30.07.2024, 08:15
Tare bun
la 01.08.2024, 20:55
Mai fac si eu chec cu ton pentru ai mei! Este tare bun!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking