Chec cu alune si stafide

Postat de miha in Dulciuri
19 Iul 2010 | 5905 vizualizari
Chec cu alune si stafide

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 500 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • 50 g alune
  • 50 g stafide
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

Mod de preparare

Ouale se bat cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si compozitia devine ca o crema. Se pun apoi pe rand, amestecand bine dupa fiecare untul topit, iaurtul, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza alunele tocate grosier si stafidele stropite cu esenta de rom.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava bine unsa cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu alune si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu mirodenii pentru ceai

Postat de alice_ciobanu

Paine cu mirodenii pentru ceai

Mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte,...

Citeste continuarea

Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele

Postat de panacris

Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.07.2010, 16:49
fain. scobotoare n-am
la 19.07.2010, 17:19
La ce-ti trebe "scobotoare"? Iti raman alunele-ntre dinti?
la 19.07.2010, 17:33
nu, sa iau probe
la 19.07.2010, 17:36
Un chec si pe gustul meu!
la 19.07.2010, 17:57
prima!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking