Chec cu banane, arahide si fulgi de chili

Postat de ladydi in Dulciuri
15 Ian 2017 | 2732 vizualizari
Chec cu banane, arahide si fulgi de chili

Ca la bucatarasi acasa Pe cand faceam briosele cu banane si fulgi de porumb, mi-a mai trasnit o idee prin cap pe care voiam neparat sa o testez si ce prilej mai bun de a testa o reteta, daca nu, un nou concurs?  ;))

Ingrediente

  • 6 banane
  • 120 g unt,
  • 2 oua,
  • 140 g zahar,
  • un praf sare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 240 g faina
  • esenta de vanilie
  • 5 g scortisoara,
  • 100 g arahide
  • 1/4 lingurita fulgi chili

Mod de preparare

Intr-un bol incapator, pasam bananele si le mixam cu untul topit. Adaugam ouale, zaharul si esenta de vanilie si amestecam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt si sarea si amestecam. Adaugam faina, omogenizam, apoi punem scortisoara si fulgi de chili. Adaugam si arahidele, mai amestecam un pic si turnam compozitia in 2 tavi de chec. Dam la cuptorul preincalzit, pentru circa 40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane, arahide si fulgi de chili" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată

Postat de diaconta

Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată

Am scobit piscoturile astfel încât sa fac loc pentru crema. Am pregatit apoi crema de ciocolata, deoarece o parte din crema am folosit-o pentru a glazura piscoturile. Am pus...

Citeste continuarea

Cornuri cu rahat

Postat de mirela0911

Cornuri cu rahat

Se prepara maiaua din putin lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar, 1 lg de faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca timp de 10-15 minute. Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2017, 12:50
Adauga comentariu...
la 15.01.2017, 13:16
la 15.01.2017, 13:19
la 15.01.2017, 13:29
Interesant!
la 15.01.2017, 14:17
Cred ca mi-ar plăcea!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking