Chec cu bradut

Postat de oanapl in Prajituri
8 Ian 2017 | 2762 vizualizari
Chec cu bradut

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • pentru bradut:
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita esenta menta
  • 1 lingurita colorant alimentar verde (pentru o culoare mai inchisa incercati cu 1,5 lingurite)
  • pentru chec (11x23cm):
  • 220 g unt la temperatura camerei
  • 190 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 oua mari
  • 4 linguri lapte
  • 50 g praf de cacao neagra
  • 220 g faina
  • 2 lingurite praf de copt

Mod de preparare

Se pregateste pentru inceput, aluatul pentru bradut. Se amesteca untul cu zahar si colorantul alimentar. Se adauga ouale treptat, amestecand dupa fiecare in parte.
Se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt, se amesteca si se toarna aluatul in tava (22*32 cm) tapeteta cu hartie de copt. Se coace 15 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce se raceste, se decupeaza bradutii cu ajutorul unei forme de decupat biscuiti.  

Cat timp se raceste blatul verde, se pregateste aluatul pentru chec: se mixeaza untul cu cele doua tipuri de zahar si extractul de vanilie, apoi se adauga ouale treptat, amestecand bine dupa fiecare.
Se toarna laptele, apoi se pune cacao si la final se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt. Se aranjeaza bradutii in tava foarte inghesuiti, astfel incat sa stea fara sa ii tinem noi si se toarna blatul cu cacao, in jurul bradutilor. Se coace checul 50 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C si se lasa apoi sa se raceasca pe un gratar.
Se poate servi simplu, decorat cu zahar pudra sau cu putina ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu bradut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu pere, merisoare si chili

Postat de andaoana

Desert negresa cu pere, merisoare si chili

Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu capsuni

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2017, 17:10
Frumos și bun!
la 08.01.2017, 18:38
Multumesc!
la 09.01.2017, 15:01
la 09.01.2017, 21:02
delicios!
la 10.01.2017, 10:37
Super!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking