Chec cu branza de vaci, fructe uscate si chia

Postat de ladydi in Dulciuri
30 Oct 2016 | 2845 vizualizari
Chec cu branza de vaci, fructe uscate si chia

Uitandu-ma pe bucataras.ro, fara sa caut ceva anume, mi-a aparut pe monitor reteta Chec cu branza de vaci si merisoare a utilizatorului “LaAncuta”(multumesc pentru idee) si cum aveam in frigider branza de vaci cu care nu prea stiam ce sa fac, iar aceasta reteta mi-a placut foarte mult, m-am “pus”pe treaba. :) Si uite asa am mai facut o reteta cu aluat...Bineinteles ca trebuia sa imi pun si eu amprenta personala si am adaugat cateva ingrediente. Pentru ca mai am niste branza de vazi, zile urmatoare o sa incerc si alta combinatie. :)

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 300 g unt
  • 700 g branza de vaci
  • 400 g faina
  • 100 g amidon
  • 2 praf de copt
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • merisoare uscate
  • stafide
  • 2 linguri seminte de chia

Mod de preparare

Intr-un castron cu apa calduta si esenta de rom punem merisoarele si stafidele. Amestecam/mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul topit si apoi branza de vaci. Faina combinata cu amidonul si praful de copt le adaugam in compozitie si amestecam pana se omogenizeaza. Punem stafidele si merisoarele la scurs pentru cateva minute.Intre timp punem o parte de compozitie in forme de silicon, sau in tavi tapetate cu hartie de copt, adaugam fructele, amestecam usor, presaram semintele de chia, mai amestecam un pic, mai punem cateva fructe deasupra si dam la cuptor, la foc mediu, cca 40 de minute. Se potriveste perfect cu o cafeluta sau un ceiut.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza de vaci, fructe uscate si chia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu lapte

Postat de Pungasa_Rogue

Orez cu lapte

Orezul se spala in mai multe ape, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce se umfla, orezul se scurge de apa si se adauga laptele, iar cand acesta din urma da in clocote, se...

Citeste continuarea

Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

Postat de cristeena20

Desert fursecuri de Craciun portugheze (Broas)

E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare, mai ales timpul de coacere, deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau prea arse. Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2016, 14:55
Bună fată Ancuța,dă tuturor rețetele ei delicioase! Bună ar fi o feliuță din pufoșenie!
la 30.10.2016, 15:10
Presupun ca de aceea punem retetele pe site, sa le impartasim cu toata lumea, nu? Eu va astept cu drag la o pufosenie
la 30.10.2016, 15:30
bun
la 30.10.2016, 17:10
la 30.10.2016, 17:34

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking