Chec cu cacao (de post)

Postat de privatelaura in Prajituri
15 Dec 2014 | 10601 vizualizari
Chec cu cacao (de post)

Astazi, va aduc niste minichecuri simple, extrem de gustoase, de post, dar pe care eu le-as face oricand. Reteta de la care am plecat, am gasit-o la Rocsi, care a preluat-o de la Laura Sava, insa eu am adaptat-o dupa ceea ce aveam disponibil. Multumesc mult, Rocsule!

Ingrediente

  • - 2 cani apa minerala cu bule (este suficienta o sticla mica de 500 ml apa minerala)
  • - 1 + 1/2 cana zahar brut
  • - 1/2 cana ulei (eu am folosit de floarea soarelui)
  • - 3 cani faina alba
  • -1 plic praf de copt
  • - 4 linguri cacao neagra de calitate
  • - 2 linguri rom (eu folosesc rom-bautura)
  • - o portocala
  • Glazura:
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 2 lg zahar brut
  • - 2 lg ulei
  • - 2 lg apa

Mod de preparare

Mai intai, pornim cuptorul.

Intr-un castron, turnam apa minerala, adaugam zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam uleiul, romul si amestecam iar.

Spalam bine o portocala, o uscam cu un servetel de hartie, apoi radem coaja si o punem peste compozitia lichida. Cat timp pregatim faina, toate aromele se intrepatrund.

Intr-un alt castron, punem faina, cacaoa si praful de copt si amestecam cu o furculita, astfel incat sa se distribuie uniform toate. Adaugam faina pentru amestecul lichid si amestecam iar cu telul, doar cat sa se omogenizeze compozitia.

Pregatim cateva forme de copt, prevazute cu hartie de copt sau forme din hartie / carton de unica folosinta si turnam compozitia. Eu am folosit forme de minichecuri de unica folosita.  Asezam cativa miezi de nuca deasupra.

Le punem la copt in cuptorul incins, lasam la foc mediu, cam 35 -40 minute. Ele se vor umfla si vor crapa usor.

Dupa ce s-au copt, le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Glazura o pregatim extrem de simplu.

Intr-un vas /craticioara, punem 2 linguri cacao neagra, 2 linguri zahar brut, 2 linguri ulei si 2 linguri apa. Punem pe foc, amestecand continuu pana cand incepe sa fiarba. Lasam 2 minute sa fiarba si apoi dam deoparte si lasam la racit. Glazura va deveni mai inchegata pe masura ce se raceste.

Glazuram checurile si servim alaturi de un ceai sau o cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Postat de rocsi_1612

Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Bananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se...

Citeste continuarea

Desert mini-checuri umede cu cacao, nuci si alune de padure (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert mini-checuri umede cu cacao, nuci si alune de padure (de post)

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.  Intr-un castron se pun zaharul, sarea, esenta de rom, apa minerala, uleiul, cacaua, faina si praful de copt si se mixeaza. Se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2014, 14:25
bun bun
la 15.12.2014, 14:27
delicios!
la 15.12.2014, 14:27
Yamiii ce bunatate
la 15.12.2014, 14:29
Ne aduci bunatati!
la 15.12.2014, 14:33
delicios!!!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking