Chec cu capsuni si malai

Postat de Corina33 in Prajituri
8 Mai 2011 | 8243 vizualizari
Chec cu capsuni si malai

Asteptand primavara :)) am facut un chec cu capsuni si malai tare bun, din care fii-mea a cerut portie dubla :D

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 canita zahar
  • 70 g iaurt
  • 4 linguri ulei sau unt topit
  • 2 canite faina sau faina integrala
  • 1/2 canita malai
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 canita cu capsuni taiate cubulete
  • 3-4 capsuni pentru ornat

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si acesta din urma se topeste (cca 5 minute), apoi se adauga uleiul cate o lingura, iaurtul si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu malaiul si cu praful de copt, apoi se adauga la oua cate putin pana se incorporeaza tot.

Se preancalzeste cuptorul, se unge si se tapeteaza cu faina o tava de chec. Se incorporeza usor capsunile cubulete in aluat si se toarna in tava. Se feliaza cateva capsuni si se insira pe mijloc, pe lungime. Se coace 30-40 de minute la 180 de grade; incercati cu scobitoarea, daca iese curata din blat e copt.

Dupa ce s-a racit se scoate din tava si se poate servi cu frisca sau piure de capsuni.

Pofta buna!

Inspiratia

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu capsuni si malai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Postat de miha

Krem a la krem, o bunatate de prajitura

Iata cum se prepara  Krem a la krem, o bunatate de prajitura Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si...

Citeste continuarea

Moelleux au chocolat

Postat de andaoana

Moelleux au chocolat

Foarte important este sa pregatim cuptorul , il preincalzim la 210 grade. Untul moale il batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devine cremos . Ciocolata o topim pe bain marin sau in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2011, 19:27
bun si parfumat
la 08.05.2011, 19:29
interesant cu malai prezentarea e super
la 08.05.2011, 19:41
1/2 canitza de faina, sau malai?
la 08.05.2011, 19:47
Corina,da' stiu c-ai produs azi nu gluma
la 08.05.2011, 19:49
ce bine vede Ina ochi de soacra! mersi!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking