Ingrediente
- 2 oua
- 125 ml lapte
- 125 ml ulei
- 200 g faina
- 150 g zahar praf
- 2 linguri cacao
- 2 linguri fulgi ciocolata
- 1 lingurita praf copt
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata neagra sau cu lapte
- 4 linguri smantana lichida
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si fulgii de ciocolata. In alt bol mixam ouale cu uleiul, apoi adaugam laptele si mai mixam putin.
Turnam ingredientele lichide peste cele solide si le mixam 2-3 minute pana se amesteca bine. Intr-o tava de chec unsa sau tapetata cu hartie de copt turnam aluatul si nivelam, apoi il coacem cam 30 de minute la 180-200 de grade. Verificam cu scobitoarea daca este copt si il lasam la racit.
Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu frisca la microunde, se amesteca bine si se toarna peste chec.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (57)
|