Ingrediente
- 500 gr dovlec placintar
- 1 mar
- 100 gr fructe goji
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 150 gr zahar
- 100 ml ulei
- 1 lingura praf de copt
- 100 ml apa calduta
- 1 lingura esenta rom
- amestec de mirodenii:1/2 lingurita de scortisoara, nucsoara,ienibahar, ghimbir, toate macinate
Mod de preparare
Eu am avut jumatate de dovlec ramas de la o alta reteta. Dovleacul curatat, se taie felii si se da la copt penrtu 20 minute la 180 grade. Se adauga marul fara cotor si taiat in felii si se lasa sa se mai coaca 5-10 minute. Feliile de mar se dau la robot si se maruntesc. Se adauga bucati de dovlec copt, fara coaja si se marunteste impreuna cu marul. Se face ca un piure.
Fructele goji se pun la hidratat in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingura esenta de rom.
Ouale intregi se mixeaza pentru un minut cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale cresc in volum, se tin de paletele mixerului si au aspect de crema. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza. Separat se amesteca faina cu praful de copt si mirodeniile macinate. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, se amesteca usor cu un tel tip para de sus in jos, sa scoate, cat mai putin aer din oua. Se adauga fructele goji scurse de apa, piureul de fructe si se amesteca usor sa se incorporeze in aluat. Se pune aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|