Ingrediente
- 5 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 5 linguri de ulei
- coaja rasa de lamaie
- 1 plic de praf de copt
- 4 linguri de mac
- zahar pudra
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina, praful de copt, macul si coaja de lamaie rasa si amestecam bine.
Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si turnam compozitia in mod egal, in cele 2 forme si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Cand sunt gata checurile, presaram zahar pudra deasupra si lasam la racit. Portionam dupa ce checurile s-au racit complet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|