Chec cu mac si gutui

Postat de sufletista in Dulciuri
18 Ian 2017 | 2749 vizualizari
Chec cu mac si gutui

Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1/2 cana ulei
  • 250 g faina
  • 60 g lapte
  • 1 varf cutit scortisoara
  • zeama de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g zahar
  • felii de gutui
  • 1 lingura mac

Mod de preparare

Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Albusurile le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam restul de zahar si mixam pana ce devine o bezea densa si lucioasa.

Adaugam peste compozitia de galbenusuri, amestecam bine si la final, adaugam gutuia taiata cuburi si stropiti cu zeama de lamaie, macul si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornulete de post cu gem de caise

Postat de katty

Desert cornulete de post cu gem de caise

Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana...

Citeste continuarea

Prajitura tavalita

Postat de Oana

Prajitura tavalita

Pregatim mai intai blatul: separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea tare. Adaugam si zeama de lamaie, putin cate putin. Galbenusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2017, 16:26
originala combinatia
la 18.01.2017, 16:59
la 18.01.2017, 17:17
Ce bun!
la 18.01.2017, 17:28
Bun,bun!
la 18.01.2017, 18:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking