Chec cu mere intregi si ciocolata

Postat de medioto59 in Dulciuri
5 Feb 2017 | 2423 vizualizari
Chec cu mere intregi si ciocolata

Ca la bucatarasi acasa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 125 g unt
  • 60 g zahar
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 150 g faina
  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • 3 mere
  • 3 batoane de scortisoara
  • faina pentru tapetat forma
  • faina pentru tavalit merele
  • ulei pentru uns forma
  • zahar pudra pentru pudrat checul

Mod de preparare

Spalam merele si scoatem casuta.
Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu faina si asezam cate un baton de scortisoara in locasul scobit. Cat timp merele se racesc, ne ocupam de aluat. Amestecam zaharul cu zaharul vanilat. Mixam untul cu zaharul (adaugat in ploaie) pana obtinem o crema. Separam galbenusurile de albusuri. Adaugam galbenusurile si mixam incontinuare. Albusurile le batem cu un strop de sare, pana obtinem o spuma fina si lucioasa.Turnam albusurile peste crema de galbenusuri si amestecam. Topim ciocolata pe foc sau pe baia de aburi, o lasam sa se racoreasca si apoi o incorporam in amestecul de mai sus. Adaugam si esenta de rom. Amestecam faina cu praful de copt, le cernem si apoi incorporam in aluatul de mai sus. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul in forma cu mere. Dam la cuptorul preincalzit si coacem la o temperatura de 180 grade C, timp de aproximativ 30 min. (facem testul scobitorii pentru a ne asigura ca este copt checul). Cand checul este gata copt, scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi il pudram si putem felia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere intregi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert pasca fara aluat

Postat de panacris

Desert pasca fara aluat

Ouăle se separă și într-un vas înalt se pun albușurile, iar în altul gălbenușurile. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilinat, brânza de vaci,...

Citeste continuarea

Gogosi cu bere(de post )

Postat de rocsi_1612

Gogosi cu bere(de post )

Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca. Intr-un bol punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2017, 18:02
Si din asta vreau
la 05.02.2017, 18:16
bun bun
la 05.02.2017, 18:19
la 05.02.2017, 18:53
Ce bunut!
la 05.02.2017, 18:55
tare bun si aromat~

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking