Ingrediente
- Pentru un chec: (dimensiuni 14cm/24cm)
- 70 gr zahar brun (1/3 cana)
- 140 gr zahar tos
- 1 lingurita scortisoara
- 2 oua mari
- 115 gr unt la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 125 ml lapte caldut )1/2 cana)
- 1 si 1/3 lingurita praf de copt
- 200 gr faina (1 1/2 cana)
- 2 mere curatate si taiate cubulete
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 175ºC.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (dimensiuni 14cm/ 24cm).
Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Curatam merele si le taiem cubulete apoi le amestecam cu zaharul si scortisoara.
Se mixeaza untul (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul pana devine spumos, aprox. 3 minute.
Adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare pana la incorporare, apoi adaugam esenta de vanilie.
Intr-un alt castron amestecam faina cu praful de copt si le adaugam treptat peste mixtura de unt, alternand cu laptele.
Turnam jumatate de aluat in tava, punem jumatate din cantitatea de mere peste aluat si impingem usor merele cu mana in aluat.
Turnam si restul de aluat iar deasupra punem restul de mere pe care le impingem si pe acestea usor cu mana sau cu o lingurita.
Coacem checul in cuptorul preincalzit la 175ºC pana trece testul scobitorii, aprox. 40 de minute.
Pofta buna! este foarte aromat si umed!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|