Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

Postat de privatelaura in Prajituri
15 Oct 2013 | 12090 vizualizari
Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

pofteam de un timp la un chec umed, bun. am tot visat cu ce sa il combin si am gasit: piure de castane. bai, a iesit o nebunie, aromat si cu textura umeda, fix pe sufletul meu! aduce si a turta dulce si a nu mai stiu ce...da-i bun rau ;)

Ingrediente

  • 150 gr unt nesarat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brut
  • 350 gr faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 2 lg pudra de roscove
  • 3 linguri pline piure de castane indulcit
  • 1 lgta scortisoara
  • 1 cana lapte condensat
  • cateva nuci curatate

Mod de preparare

Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul de castane, scortisoara si pudra de roscove. Incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine o compozie vartoasa pe care o desfacem usor cu lapte. 

Pregatim o tava de chec prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia, asezand deasupra cateva nuci curatate. Pudram cu un pic de scortisoara si dam tava la cuptorul preincins, la foc mediu. Am tinut la copt cam 70 minute.

Am scos din cuptor tava, am lasat sa se raceasca si am servit o felie cu un pahar cu lapte.

Buuun tare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)

Postat de Zamfira

Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)

Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul, esențele de lămâie și uleiul. Batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută),...

Citeste continuarea

Desert prajitura Nicoleta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Nicoleta

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2013, 18:16
la 15.10.2013, 18:17
Deci, a iesit!!!
la 15.10.2013, 18:18
Imi place!|
la 15.10.2013, 18:18
dap
la 15.10.2013, 18:18
)

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking