Ingrediente
- 6 oua
- 130 gr. zahar
- un praf de sare
- vanilie
- coaja razuita de la o portocala
- 4 linguri zeama de portocala
- 1 lingura smantana
- 50 gr. unt
- 150 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
Glazura de ciocolata:
- 100 gr. ciocolata neagra 70 %
- 6 linguri de lapte
- 30 gr. unt
- vanilie
- indulcitor dupa gust la alegere( eu am pus sirop de zahar de cocos si sirop de artar in combinatie)
Mod de preparare
Untul se topeste la foc mic intr-un vas, se trage vasul deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu smantana, cu zeama si coaja de portocala, se adauga usor si untul si se omogenizeaza.
Faina se cerne.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul si vanilia ca pentru bezea, apoi se toarna in cateva transe compozitia de galbenusuri si se amesteca bine.
Se pune si faina impreuna cu praful de copt si se mixeaza.
Tava de chec se unge clasic cu unt si faina (sau foaie de copt daca doriti) si se toarna aluatul.
Checul se coace la 180 de grade pana ce trece testul scobitorii.
Intre timp se topeste untul, in el se topeste ciocolata, se adauga vanilia si laptele, se amesteca, apoi se potriveste gustul dulce.
Cand scoatem checul, turnam deasupra glazura de ciocolata.
Checul se taie numai cand este complet racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
|