Chec cu portocale

Postat de andaoana in Prajituri
3 Feb 2016 | 4092 vizualizari
Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si insiropat cu un suc de portocale amestecat cu doua linguri de zahar pudra. Simona Georgescu ,,Pumpkin Mona http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html  m-a invitat sa particip la provocarea Cutia Misterolr si cred ca acest chec se incadreaza bine acolo.  

Ingrediente

  • -10 linguri faina
  • -3 oua
  • -1 lingura cacao
  • -5 linguri zahar
  • -50 ml ulei
  • -150 ml suc portocale
  • -coaja razuita de la o portocala
  • -1 lingurita apa de trandafir
  • -1 plic praf de copt
  • - varf cutit bicarbonat sodiu
  • -1 lingurita ghimbir razuit
  • - 30 gr fulgi de migdale
  • Extra:
  • -100 ml suc portocala
  • -2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Ouale impreuna cu zaharul le batem spuma pana cand isi schimba culoarea si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam  coaja razuita de portocala , 1 lingurita apa de trandafir, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu bicarbonatul, sucul de portocale si uleiul. Omogenizam rapid si turnam ¾ din compozitie in forma de guguluf.

(eu am folosit forma de guguluf cu diametru de 20 cm). In restul compozitiei punem o lingura de cacao si lingurita de ghimbir razuit si amestecam.

Turnam pe mijlocul aluatului existent deja in forma .

Presaram deasupra fulgi de migdale si cu spatele unei linguri ii apasa putin ca sa nu se arda in timpul coacerii.

Dam forma la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 -25 minute, sau pana trece testul scobitorii .

Pana se coace checul nostru stoarcem 100 ml suc de portocale si il amestecam cu 2 linguri de zahar pudra .

Scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca si scoatem din forma pe o farfurie.

 

Turnam deasupra sucul de portocale cu zaharul si lasam sa absoarba tot .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Postat de rocsi_1612

Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Bananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se...

Citeste continuarea

Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Postat de panacris

Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2016, 13:30
Foarte frumos si pufos!
la 03.02.2016, 13:37
bun bun
la 03.02.2016, 13:56
Cred ca e tare bun asa insiropat. Ce aroma trebuie sa aiba!
la 03.02.2016, 13:58
Lovitura sub centura cu insiropatul acesta ))
la 03.02.2016, 14:11
Bun bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking