Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 3 linguri de zahăr brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina şi praful de copt şi se omogenizează.
O treime din compoziția albă se toarnă într-un castronel, pentru a o amesteca împreună cu pudra de roșcove.
Se transferă într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt, mai întâi compoziția cu roșcove, apoi compoziția albă.
Se presară mieji de nucă mărunțiți grosier.
Se spală o pară, se decojește sau nu, în funcție de preferințe, se feliază, se trece prin făină, pentru a nu lăsa zeamă care să lase aluatul. Se așază peste compoziție și se scufundă ușor cu degetele.
Se presară o lingură de zahăr brut, care îi va da o crustă aurie și gustoasă.
Se dă checul la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, adică aprox 20 de minute, apoi se lasă la răcit.
Sugestie de servire: checul se poate servi alături de o cană cu lapte sau o ceașcă de băutură aromată din orz (care nu conține cofeină), îndulcită cu o linguriță de zahăr brut. Opțional, se poate da checul cu zahăr pudră.
Porții: 10
Timp de pregătire: 15 min
Timp de gătire: 20 min
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/chec-cu-pudra-de-roscove-mieji-de-nuca.html