Chec cu sirop de zahar

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
15 Ian 2017 | 13962 vizualizari
Chec cu sirop de zahar

Ca la bucatarasi acasă. 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 10 lg apa
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 3 lg ulei
  • esenta de rom
  • 1 lg cacao

Mod de preparare

Mai întâi, facem siropul. Punem zaharul cu 10 lg apa pe foc si amestecam până se topeste zaharul. Lasam siropul sa se răcească. 

Dam drumul la cuptor. 

Separam ouale. Batem albusul spuma cu un praf de sare, adaugam siropul treptat, mixand incontinuu. Incorporam uleiul esenta de rom si galbenusurile. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam treptat în compoziție, amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Oprim 2 lg de aluat si il amestecam cu cacao. 

Ungem si tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul, deasupra punem si compozitia cu cacao. Coacem checul la foc mediu, cca. 40 min sau până trece testul scobitorii. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sirop de zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale

Postat de momo121

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale

Pentru Blat:        Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam...

Citeste continuarea

Chec After Eight

Postat de simona72

Chec After Eight

Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza pana devine spumos, impreuna cu indulcitorul natural si praful de sare. Se adauga cate un ou, se mixeaza foarte bine dupa fiecare, pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2017, 19:31
wow!
la 15.01.2017, 19:38
O felie, te rog!
la 15.01.2017, 19:43
Am sosit si eu sa pap chec!
la 15.01.2017, 20:16
bun in orice combinatie
la 15.01.2017, 20:23
foarte bun iese cu siropul fierbinte

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking