Ingrediente
- 3 oua mari sau 4 mai mici
- 1 pachet unt de 200 g
- 120 g zahar
- o cana faina 200g
- 180 g stafide negre
- 1/2 lingurita sare
- o lingura faina pentru stafide
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 160 grade C.
Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul).
Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata un miros placut, a nuci coapte. De aceea, nici nu e nevoie de alte arome. Checul va fi aromat. Luam de pe foc si-l lasam sa raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Ouale le batem spuma cu zaharul, pana devin spuma si pana zaharul este complet dizolvat.
Sarea o adaugam peste faina si o cernem de 2 ori.
Stafidele le scurgem de apa intr-o sita si adaugam lingura de faina, amestecam si scuturam surplusul de faina. Le punem peste spuma, amestecam, adaugam si faina treptat si o incorporam in spuma cu o paleta de jos in sus. Adaugam treptat si tot untul untul topit .
Intr-o tava unsa si pudrata cu faina, incalzita in prealabil in cuptor, adaugam comopzitia, nivelam usor si dam la 165 grade C, pentru 30-40 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Checul este gata. Pofta buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|