Chec cu visine

Postat de bylaura in Prajituri
4 Feb 2013 | 4782 vizualizari
Chec cu visine

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • o mana de visine

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin (ca la maioneza), apoi se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se pun in compozitia de galbenusuri, se adauga coaja de lamaie data pe razatoarea mica si la final se toarna faina "in ploaie".

Compozitia se pune in tava pentru chec tapetata cu hartie de copt, se presara visinele date cu putin zahar pudra si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 min.

Se face testul cu scobitoarea pentru a ne asigura ca este copt.

Se scoate de la cuptor si se unge cu zahar si sirop. Pentru acesta am pastrat siropul lasat de visinele congelate, l-am amestecat cu putin zahar si am pus peste chec cand acesta s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu nuci, caise si visine

Postat de katty

Desert chec cu nuci, caise si visine

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugam uleiul, nuca macinata, omogenizam, apoi faina...

Citeste continuarea

Desert chec cu mac si visine

Postat de merisor67

Desert chec cu mac si visine

În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml. Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2013, 11:27
Ce bun esteeee!
la 04.02.2013, 11:27
Frumos, bun şi taman potrivit la această oră.
la 04.02.2013, 11:29
Multumesc, sunteti invitati la o felie dulce si pufoasa
la 04.02.2013, 11:32
CA BINE MAI ARATA!
la 04.02.2013, 11:33
Medioto

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking