Ingrediente
- 5 oua
- O cana cu zahar(cana de 200 ml)
- ¾ cana cu lapte completata cu ulei(aceeasi cana de 200 ml)
- 2 cani faina(cana de 200 ml)
- Sare
- Vanilie Coaja de lamâie 400 g vişine pentru prajituri scurse de sirop 1 plic zahar vanilat cu scorţişoara
Mod de preparare
Am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat laptele cu uleiul si faina.
Dupa aceasta am încorporat foarte uşor albusurile.
La final am pus si aromele.
In tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina,am pus un strat de vişine si am presarat zaharul vanilat cu scorţişoara,apoi am turnat deasupra aluatul obtinut.
Am pus checul la cuptor la 200 de grade,iar dupa 15 minute,am redus temperature la 180 de grade.Am mai lasat 25 de minute,dar este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.
Am lasat sa se racoreasca putin,apoi l-am rasturnat pe un platou.
Initial am vrut sa pun o glazura acrisoara din zahar si lamâie,dar apoi am zis ca nu vreau sa “ conturb” gustul delicios de vişine.
S-aveţi poftă !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|