Ingrediente
- 20 ciocolatele After Eight
- 4 oua
- 230 gr. faina de patiserie
- 200 gr. zahar
- 50 gr. cacao
- 225 gr unt( gras. 82%)
- 150 ml lapte
- un praf de sare
- vanilie
- o lingurita praf de copt
- menta verde pentru decor
Mod de preparare
Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult.
Mixam ouale cu praful de sare , cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana obtinem o bezea, adaugam usor, compozitia de lapte, apoi cacaua, mixam in continuare, iar la final, punem faina si praful de copt, amestecam.
Tapetam o forma de chec cu pergament, adaugam aluatul, punem restul de ciocolatele din loc in loc( vezi imaginile).
Coacem checul la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, timp de o ora. Il scoatem din forma numai dupa ce s-a racit complet.
Feliati checul si bucurati-va de un gust delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (60)
|