Ingrediente
- - 2 morcovi mari
- - 2 mere
- - 200 g. zahar
- - 100 ml. ulei
- - 100 ml. suc de portocale, proaspat stors
- - 100 ml. apa minerala
- - 450 g. faina
- - un praf de sare
- - 1 plic praf de copt
- - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- - 1 lingurita scortisoara
- - 1 lingurita coaja de portocala rasa
- - 50 g. stafide inmuiate in rom
- - o fiola esenta de vanilie
Mod de preparare
Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si cu uleiul se mixeaza 1- 2 minute , dupa care adaugam sucul de portocale si apa minerala.
Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru omogenizare.
Amestecam praful de copt si bicarbonatul cu faina , adaugandu-le apoi, impreuna cu restul ingredientelor, la compozitia cu mere si morcovi.
Turnam aluatul intr-o tava antiaderenta, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coacem in cuptor, la foc potrivit, cca o ora. Cand este copt, oprim focul si lasam checul sa se raceasca in tava, taindu-l doar cand se raceste ( cine rezista, ca eu n-am rezistat :)) )
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post, cu morcovi si mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|