Prajitura cu morcov (de post)

Postat de Dya in Prajituri
11 Apr 2013 | 9529 vizualizari
Prajitura cu morcov (de post)

Pentru ca maine este vineri, zi de post, m-am hotarat sa fac ceva dulce si astfel, m-am oprit la prajitura cu morcov, des intalnita in aceste zile. Am avut oarecare indoieli inainte de a o incerca, insa m-a surprins placut. M-am abatut de la reteta de baza, inspirata de Julie, prajiturica mea avand blatul mai cremos.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 50 ml ulei
  • 170 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • un pliculet cu praf de copt
  • 10 linguri pline cu morcov ras
  • 2-3 linguri cu suc de lamaie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • optional: zahar vanilat, esente de vanilie sau rom

Pentru crema (optional):

  • esente
  • 100 gr zahar
  • 6 linguri cu apa
  • 50 gr margarina
  • un plic de cacao

Mod de preparare

Mixam zaharul cu uleiul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam apoi apa minerala, esentele, coaja si respectiv sucul de lamaie si de portocala, scortisoara si morcovul ras. Omogenizam compozitia incorporand faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ungem cu ulei si tapetam cu faina un vas termorezistent, turnam compozitia obtinuta si presaram deasupra nucile macinate. Coacem prajitura la foc potrivit atat cat este necesar (nu dau timpi pentru ca depinde de aragaz, iar al meu nu este un reper :) ). Prajitura o scoatem din vas doar dupa ce s-a racit complet.

Intre timp, pregatim crema: intr-o craticioara, punem la fiert zaharul impreuna cu cele 6 linguri de apa si esentele, lasand sa fiarba pana obtinem un sirop suficient de dens, adaugam apoi margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura. (Nu faceti ca mine :) din graba ca se trezea Rebeca, am pus toate ingredientele la un loc, rezultatul este acelasi, insa eset indicat sa urmati pasii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu morcov (de post)

Postat de rhapsody

Prajitura cu morcov (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte. 3. Infierbantam apa si...

Citeste continuarea

Prajitura de post cu morcovi si mere

Postat de Xandrinne

Prajitura de post cu morcovi si mere

Amestecam uleiul, zaharul, zaharul vanilat si morcovul ras, intr-un bol, timp de 10 minute, cu un tel in forma de para sau o lingura de lemn; in final obtinem o compozitie semi-lichida. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2013, 20:25
ce fain arata dai o feliuta
la 11.04.2013, 20:27
Merci! Cu drag
la 11.04.2013, 20:31
Buna seara! mai este prajitura ?
la 11.04.2013, 20:32
Seara buna! Este, este! Te invit la o gustare!
la 11.04.2013, 20:57
Asta imi place!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking