Ingrediente
- 1 cana morcov ras pe razatoarea mare
- 1 cana mar ras pe razatoarea mare
- 1 cana zahar (aprox 250 gr)
- 1 cana ulei
- 100 g stafide
- 3 cani faina cernuta (aprox 800-900 gr)
- zeama si coaja de la o portocala
- 1-2 lingurite scortisoara
- 1 plic praf de copt
- esenta de rom
Mod de preparare
Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume:
Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, la sfarsit stafidele si esenta de rom.
Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 20x40 cm), o ungem cu ulei si o tapetam bine cu faina si turnam compozitia omogenizata bine. Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.
Dupa coacerea prajiturii noastre parfumate, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar. Trebuie sa recunosc, noi nu prea am rezistat sa nu taiem prajitura inca calda, poate voi sunteti mai cumpatati :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov si mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|