Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
19 Oct 2014 | 8407 vizualizari
Prajitura cu mere si crumble cu nuca

A trecut ceva timp de cand nu am mai facut o prajitura cu mereu si chiar imi era dor...Asa ca am vazut aceasta reteta la Bucatar Maniac, mi-a placut din prima si am executat-o in acest week-end. O nebunie, cam ca toate deserturile cu mere!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 90 gr de unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 200-250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 1,3 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 varf de lingurita anason macinat
  • o mana miez de nuca
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Incepem cu umplutura:

Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin intre maini.

Intr-o cratita punem uleiul, merele rase, zaharul si le transferam pe foc.

Lasam sa scada bine toata zeama, iar la final le aromatizam cu scortisoara si anason macinat.

Dam deoparte sa se racoreasca putin.

Aluatul:

Intr-un bol amestecam untul, oul, laptele si zaharul.

Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de sare, praful de copt, apoi incorporam faina, treptat.

Vom obtine o bila de aluat foarte usor de lucrat.

Rupem 3/4 din aluat, intindem o foaie subtire si o asezam intr-o tava rotunda, eu am folosit o tava de tarta.

Tapetam bine si peretii tavii cu aluat, punem umplutura si o nivelam.

Miezul de nuca il taiem marunt.

Restul de aluat il punem in robot cu o lingura de faina pentru a obtine niste firimituri pe care le amestecam cu nuca taiata.

Acest amestec il presaram peste mere.

Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste frumos deasupra.

O scoatem sa se racoresca cand este gata, apoi o pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crumble cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu crema de vanilie si banane

Postat de timea

Tarta cu crema de vanilie si banane

Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2014, 12:32
Numai buna pentru o zi de duminica!
la 19.10.2014, 12:33
Sa stii ca da Simona
la 19.10.2014, 12:37
eu as manca-o si luni ) Mmmmm
la 19.10.2014, 12:38
Daca ajunge pana luni Pupici Ina
la 19.10.2014, 12:48
ce bunatate!!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking