Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Postat de merisor67 in Prajituri
24 Oct 2018 | 4413 vizualizari
Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie

Cu pere de vară parfumate, cu aromă de scorțișoară, dar și de vanilie, e o încântare pentru ale noastre papile, Prăjitura cu pere și cremă de brânză cu vanilie! Blatul nisipos și crumble deasupra, s-au combinat perfect cu perele de la mijloc și crema de brânză. M-am inspirat de la rețeta Andrei de Prajitura cu pere si branza de vaci, dar am și savurat o astfel de prăjitură la una din întâlnirile bucătărașilor, de la Ancuța Drăghici! Eu am adăugat și amidon pentru consistență, atât în compoziția de pere cât și în cea de brânză și nu am folosit praful pentru budincă de vanilie. Nu am folosit nici esență de pere, ci am folosit esență de vanilie. De asemeni am mai ajustat cantitățile, mai ales la zahăr pe care l-am redus după gustul nostru.  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 375 g faină
  • 125 g zahăr
  • 25 g zahăr vanilat
  • 175 g unt topit
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de pere:
  • 1 kg pere curățate
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură mai cu vârf de amidon
  • Pentru crema de brânză:
  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Pregătim, mai întâi, perele.

Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere.

Fiind pere de vară, mai coapte se mai strivește miezul, așa că eu nu le-am mai preparat pe foc.

Adăugăm zahărul peste ele și scorțișoara și le amestecăm bine, apoi le dăm la rece pentru 20-30 de minute, timp în care zahărul se topește și se formează sirop.

În funcție de cât sirop se formează, adăugăm amidon. Eu am adăugat 1 lingură mai cu vârf.

Pregătim aluatul pentru Prăjitura cu pere și cremă de brânză cu vanilie

Amestecăm făina cu zahărul și sarea și adăugăm untul topit, amestecând intens până la omogenizare.

Vom obține un aluat nisipos ca și cel de crumble.

Pregătim crema de brânză.

Amestecăm brânza cu zahărul și untul moale, adăugăm și esența, apoi încorporăm cele două ouă.

În funcție de consistența amestecului, adăugăm amidon, sau griș.

Eu am adăugat 2 linguri rase de amidon, pentru că brânza mea a fost mai zemoasă, fiind brânză proaspătă de la țară.

Asamblăm prăjitura cu pere și cremă de brânză cu vanilie într-o tavă de 25/25 cm.

Ungem tava cu puțin unt și presărăm puțină făină, apoi întindem în tavă 3/4 din aluat direct în tavă, presându-l cu mâinile.

Peste aluat întindem perele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmăm aluatul oprit.

Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește bine prăjitura.

Nu uităm să preîncălzim cuptorul cu aproximativ 15 minute înainte, sau după cum își cunoaște fiecare cuptorul.

Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.

O pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere de toamna si crema de branza cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu mousse de mere

Postat de simona72

Prajitura cu mousse de mere

Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste...

Citeste continuarea

Desert prajitura televizor

Postat de Oana

Desert prajitura televizor

Foi de cacao : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul. Se pune amoniul in lapte si dupa ce se umfla putin se adauga in compozitie. Se mixeaza mai departe cacaua si apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2018, 12:03
Lung titlu, dar prăjitura-i bună!
la 24.10.2018, 12:19
Rodica, lung, dar explicativ. Se poartă și lung Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 24.10.2018, 12:20
Adica n-ai pus vanilie, decat aroma ei ?
la 24.10.2018, 12:37
buna buna
la 24.10.2018, 13:00
Faina reteta! Si marimea conteaza

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking