Ingrediente
- 8 buc albuș de ou
- 1 lgta oțet aromatizat
- 8 lg zahăr tos
- 8 lg făină albă de grâu
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 plic praf de copt
- 4 lg nucă măcinată ( amestecată cu zahăr și scorțișoară)
- 4 lg pudră de cacao
- cca. 300 gr rahat colorat
- pentru glazură:
- 100 gr ciocolată neagră
- 1 lg ulei de floare soarelui
Mod de preparare
Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă, l-am folosit pe Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădejde din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul, se adaugă praful de copt, nuca măcinată, pudra de cacao și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Se tapetează o formă de chec cu foaie de pergament, apoi se toarnă amestecul obținut. Se adaugă bucățelele de rahat colorat, apoi se pune chec-ul la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 35 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit.
Între timp, ciocolata mărunțită se pune la topit împreună cu lingura de ulei, la Bain-Marie. Checul se ornează cu ciocolata topită.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|