Ingrediente
- Ingredientele pentru o portie, adica o tava de chec, pentru doua tavi de chec ingredientele se dubleaza:
- - 2 oua
- - 1 cana zahar
- - 1/2 cana lapte
- - 1/2 cana ulei
- - 2 cani faina
- - 1 plic praf de copt
- - 1 plic zahar vanilat + coaja de portocala sau lamaie
- - cacao, pentru efectul marmorat
Mod de preparare
- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul,
- se mixeaza putin,
- se adauga zaharul vanilat+coaja de portocala sau lamaie,
- se adauga laptele si uleiul, se amesteca,
- faina cu praful de copt si se amesteca.
Se toarna apoi aluatul in forma de chec, forma unsa si tapetata cu faina, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao. Aluatul amestecat cu cacao se toarna pe deasupra, usor si se imprastie pe toata suprafata checului cu ajutorul unei furculite, pentru un aspect deosebit. Se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil, nu pot sa spun un timp anume, depinde de cuptorul fiecaruia. La mine a stat in cuptor 50 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec economic" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|