Ingrediente
- 5 oua
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 2 linguri cacao
- 4 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilinat
- un praf de sare
Mod de preparare
Am inceput prin a bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilinat.
Cand bezeaua este sticloasa, ferma, se adauga galbenusile amestecate inainte cu cele 4 linguri de ulei, ca la maioneza.
Cu un spatula, am omogenizat usor, apoi am adaugat si faina in 3 transe.
Am luat jumatate din cantitate si am amestecat cu 2 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de apa.
In tava de chec tapetata cu hartie de copt, am pus o lingura de aluat alb, peste aluat negru si tot asa pana am terminat aluatul.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 30 de minute.
A iesit un chec foarteee bun, si am sa mai fac reteta asta,chiar a iesit foarte pufos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat (zebra)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|