Chec marmorat (zebra)

Postat de Alepaty in Prajituri
22 Aug 2016 | 8747 vizualizari
Chec marmorat (zebra)

In zilele ploioase, imi place sa ma delectez cu mirosul imbietator ce iese din cuptor,asa ca am facut acest chec pe repede inainte, reteta de la Jamilla Cuisine.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Am inceput prin a bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilinat.

Cand bezeaua este sticloasa, ferma, se adauga galbenusile amestecate inainte cu cele 4 linguri de ulei, ca la maioneza.

Cu un spatula, am omogenizat usor, apoi am adaugat si faina in 3 transe.

Am luat jumatate din cantitate si am amestecat cu 2 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de apa.

In tava de chec tapetata cu hartie de copt, am pus o lingura de aluat alb, peste aluat negru si tot asa pana am terminat aluatul.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 30 de minute.

A iesit un chec foarteee bun, si am sa mai fac reteta asta,chiar a iesit foarte pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat (zebra)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec marmorat

Postat de Oana

Desert chec marmorat

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin...

Citeste continuarea

Chec marmorat reteta de chec pufos si economic

Postat de TAB1TA

Chec marmorat reteta de chec pufos si economic

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2016, 19:26
la 22.08.2016, 20:32
Cat de frumos ti-a iesit! In plus, imi place mult checul!
la 22.08.2016, 20:47
ce frumos ti-a iesit!
la 22.08.2016, 20:53
la 22.08.2016, 21:02

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking