Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă, de bază

Postat de Bucataras in Prajituri
29 Aug 2024 | 686 vizualizari
Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă, de bază

Rețeta simplă și de bază pentru un chec moale și aerat, ideal pentru orice ocazie. Preparat cu ingrediente la îndemână, acest chec este perfect pentru a fi savurat alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Pentru acest Chec pufos cu cacao- Rețeta simplă, de bază, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, făină, zahăr, ulei și cacao.    

Ingrediente

  • Ingrediente Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă, de bază:
  • 5 ouă
  • 1 cană făină
  • 1 cană zahăr
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Cum se prepara Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă, de bază

Separă albușurile de gălbenușuri.

Într-un bol mare, mixează spumă albușurile și un praf de sare până capătă consistență și devin lucioase. Adaugă 2/3 din zahăr și continuă mixarea până obții o bezea fermă.

Mixează gălbenușurile cu restul de zahăr, până își dublează volumul, apoi adaugă zahărul vanilat, esența de vanilie și uleiul. Amestecă bine, apoi adaugă compoziția peste bezea și omogenizează.

Încorporează făina cernută amestecată cu praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă până obții un aluat omogen.

Oprește într-un bol mai mic puțină compoziție și amestec-o cu cacao și esență de rom. 

Toarnă compoziția simplă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și pudrată cu făină, apoi pe cea cu cacao deasupra.Poți folosi un cuțit pentru a trasa ușor linii în aluat, creând un efect marmorat. 

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace checul timp de 35-40 de minute sau până când trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă checul la temperat, apoi pudrează-l cu zahăr.

Este un desert pufos, aromat care poate fi servit în orice moment al zilei.

Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.

Îți recomandăm și rețeta de Chec cu zmeură.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă, de bază" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tarta cu ciocolata si capsuni

Postat de privatelaura

Tarta cu ciocolata si capsuni

Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei.  Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Postat de merisor67

Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în bolul mixerului, presărăm sare peste ele și le mixăm până devin albe și spumoase....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2024, 18:24
la 29.08.2024, 20:46

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking