Chec pufos cu nuca

Postat de Bucataras in Dulciuri
16 Sep 2016 | 9761 vizualizari

Un chec pufos cu nuca crocanta – asta e planul pentru azi.    

Ingrediente

  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 150 g faina
  • 80 ml ulei
  • 150 g nuca tocata mai mare
  • 1 lingurita vanilie coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Cantitatile sunt pentru o tava de chec
  • Mai intai separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare. Eu voi folosi un robot de bucatarie ca sa fie si mai simplu! Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea tare si lucioasa.
  • Pune treptat cate un galbenus de ou si mixeaza usor, adauga apoi vanilia si uleiul in fir subtire. Nu uita de coaja de lamaie pentru o aroma proaspata!
  • Cam atat cu robotul, acum va trebui sa amesteci usor cu o spatula, ca sa nu se lase bezeaua
  • Muta amestecul intr-un castron mai mare, adauga miezul de nuca si la final pune
  • faina, putin cate putin si incorporeaza lejer. Nu este nevoie sa pui praf de copt, bezeaua va face toata treaba, iar checul va fi foarte pufos, vei vedea!Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si toarna compozitia, apoi coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 30 de minute. Spre final, micsoreaza putin focul si lasa-l inca 10 minute. Verifica cu o scobitoare daca este gata.
  • Scoate tava din cuptor si pune-l imediat pe un gratar sa se raceasca complet. Nu uita sa scoti si hartia de copt, ca sa nu se formeze condens!
  • Taie-l in felii generoase si pune-le copilului in pachetelul de scoala, iti garantez ca va fi foarte fericit!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Chec pufos cu nuca

Postat de medioto59

Chec pufos cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet  dizolvat. Separat,intr-un alt bol...

Citeste continuarea

Chec pufos cu nuca

Postat de Creatsa

Chec pufos cu nuca

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2016, 15:45
bun bun
la 16.09.2016, 15:51
la 16.09.2016, 16:19
delicios!
la 16.09.2016, 16:33
delicios
la 16.09.2016, 17:10
Zici ca e pufos, ca eu vreau sa stiu cat e de pufos si mai vreau sa si gust, sama conving...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking