Ingrediente
- 5 oua
- 200 gr de faina
- 200 gr de zahar
- 4 lg de ulei
- 1/2 praf de copt
- 2 pl zahar vanilat cu aroma de rom
- 1 lg de cacao
- 1 praf de sare
- Glazura:
- 2 ciocolati mari
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza. Turnam galbenusurile peste compozitia de albusuri si le incorporam bine.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule in compozitia de albusuri. Omogenizam bine. Pregatim 2 forme tapetate cu hartie de copt. Turnam aluatul in forme si pastram putin aluat pe care il amestecam cu cacaua si-l repartizam in ambele forme. Cu ajutorul unui betisor de gratar, incorporam aluatul cu cacaua in cel fara.
Introducem formele la cuptor la 200 de grade C si facem testul cu scobitoarea. Cand checul este gata, il scoatem din cuptor sa se raceasca, daca aveti rabdare. Separat, intr-o craticioara, topim cele 2 ciocolate pe care le rupem in bucati si glazuram checurile cu ea. Ornam cu ce dorim. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|