Ingrediente
- Ingredientele Chec pufos si delicios numai din albusuri
- 1 cana de albusuri (250 ml capacitate cană)
- 1 cana de făină cernută
- 1/2 cana de zahăr (se poate pune până la 1 cana de zahar) - tos sau pudră
ATENȚIE! Măsurați cu aceeași cană ingredientele, pentru a păstra proporțiile.
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 esență vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- 1-2 linguri zeama de lămâie (opțional)
- 1-2 linguri de cacao
- 1 esență rom
- 1praf sare
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare
Cum se prepara Chec pufos si delicios numai din albusuri
1. Amestecați făina cernută în prealabil, cu coaja de lămâie și praful de copt. (Menționez că pentru chechișorul din poze, eu nu am adăugat praf de copt, neavând la momentul respectiv în casă, însă rețeta conține în mod normal și praf de copt).
2. Bateți albușurile împreună cu vârful de sare până ce acestea își dublează volumul (în medie aproximativ 10 - 15 minute). Se adaugă zahărul în ploaie, treptat, inclusiv cel vanilat (după cele aproximativ 15 minute). Se va obține o consistență ca de bezea.
3. Încorporați făina în compoziția de albușuri, acesta fiind și momentul pentru a adăuga esența de vanilie și, dacă doriți, 2 linguri de zeamă de lămâie pentru a da un gust fresh, răcoritor și foarte aromat checului.
4. Puneți trei sferturi din compoziție în forma tapetată cu folie de copt.
5. Adăugați în sfertul de compoziție rămas 1-2 linguri de cacao și esența de rom și omogenizați.
6. Adăgați restul de compoziție în forma de chec și dați-i ce model doriți: răsuciri cu lingura, valuri valuri cu furculița, modele jucăușe cu bețigașe etc.
7. Dați la cuptorul preîncalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de cuptor. Serviti alaturi de shake de cafea cu lapte sau ceai verde cu anason Poftă bună!
Recomandam si chec economic cu cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si delicios numai din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|