Ingrediente
- 5-6 oua de marime medie;
- 200 gr. zahar;
- 500 gr. faina;
- 500 ml. lapte;
- 200 ml. ulei;
- 2 lingurite rase cu bicarbonat de sodiu;
- 2 lingurite praf de roscove;
- un praf de sare;
- esente dupa preferinta;
- zeama de lamaie sau otet pentru stingerea bicarbonatului.
Mod de preparare
In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand usor, pentru a nu se pierde aerul din compozitie. Aluatul trebuie sa fie uniform, un pic mai dens decat smantana. La final adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, amestecand sa ajunga in toata compozitia.
Impartim compozitia in doua boluri. Intr-una din ele punem praful de roscove cernut si amestecam pana la omogenizare, in cealalta mai adaugam o lingura de faina.
In tava de 20 pe 30 cm (unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt in cazul meu) incepem sa punem aluaturile alternativ (eu am folosit 2 linguri de aceeasi marime). Aluaturile se toarna in mijlocul tavii, mereu in acelasi loc.
Coacem in cuptorul incalzit in prealabil 40-50 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Il putem servi simplu sau pudrat,dar intotdeuna racorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "zebra" cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
|