Ingrediente
- 10 albusuri
- 10 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 250 g fructe uscate (stafide,ananas,goji)
- coaja de lamaie confiata
- Glazura :
- 100 g ciocolata (50%cacao)
- 75 ml frisca lichida
- o lingura unt
Mod de preparare
Mixam albusurile pana devin spuma tare.
Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand usor cu o spatula.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat in compozitie.
Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Presaram fructele uscate si amestecam usor cu o furculita sa se distribuie in toata compozitia.
Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu , pentru cca 45 minute.Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem guguluful din forma si il lasam jumatate de ora sa se raceasca dupa care il rasturnam pe un platou.
Glazura:punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina. O turnam peste guguluful racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|