Ingrediente
- aprox 500 g carne de porc tocată
- 3 linguri apă
- puţină pâine
- 1 linguriţă rasă cu sare
- condimente de la Delikat: oregano, boia dulce, rozmarin, cimbrişor, măghiran
- 5 chifle negre cu seminţe
- 1 varză albă
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 1 roşie
- 1 pachet caşcaval feliat
- ketchup dulce după gust
- 8 cartofi
Mod de preparare
Într-un vas mare, se amestecă bine carnea tocata cu puţină apă, sare, un coltuc de pâine înmuiat în apă, care vor face carnea mai pufoasă şi condimentele naturale. Se formează în mâinile umede sfere mai măricele, care se turtesc şi se rumenesc pe grătarul electric.
Între timp, cartofii se curăţă, se spală, se amestecă cu sare, după gust şi se prăjesc în uleiul încins.
Se toacă mărunt varza şi se frământă apoi cu puţină sare.
Chiflele se taie în jumătăţi, se aşază pe fiecare bază un pic de ketchup dulce, puţină varză, câte o chiftea, o felie de caşcaval, apoi o felie de roşie, iar varză tocată şi apoi capacul chiflei.
Se va adăuga în cheeseburgeri varză atât cât se poate, iar varza rămasă se serveşte ca salată, asezonată cu sucul de la o jumătate de lămâie şi puţină apă.
Porţii: 5
Timp total: aprox 1h 30min
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/cheeseburgeri-de-casa-cu-varza-dulce-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheeseburgeri de casa cu varza dulce si chifle negre cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|