Ingrediente
- Ingrediente blat:
- 400 g biscuiti
- 120 g unt
- 50 g nuci
Ingrediente crema:
- 250 g mascarpone
- 400 g branza
- 350 g smantana
- 3 oua
- 200 g zahar
Ingrediente glazura:
Mod de preparare
Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii detasabili si presam bine cu o lingura. Eu am ridicat 1 cm de pasta de biscuiti si pe peretii tavii. Dam biscuitii pentru 10 minute la cuptorul preincalzit la 160 de grade.
Intre timp pregatim crema: mixam branza rasa imprena cu smatana si mascarpone. Adaugam ouale unul cate unul si zaharul si mixam bine.
Turnam aceasta compozitie peste biscuiti si dam din nou la cuptor pentru 1 ora tot la 160 de grade.
Lasam la racit in cuptor.
Trecem la pregatirea krantz-ului: caramelizam zaharul la foc mic si cand este complet topit adaugam nuca maruntita si amestecam. Luam de pe fac si repede cu lingura punem caramelul pe un tocator si il lasam sa se raceasca complet.
Cand este complet racit, il acoperim cu folie alimentara si cu ajutorul unui ciocanel pentru fragezit carnea, tocam bine kranz-ul. Il punem peste ceesecake si dam la rece pentru 3-4 ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|