Cheesecake clasic

Postat de Anamaria7 in Prajituri
25 Aug 2009 | 7388 vizualizari
Cheesecake clasic

Un tort simplu, aspectuos si delicios!

Ingrediente

  • 2 cesti biscuiti simpli faramitati (fara crema, eventual cu ceva aroma)
  • 1/4 ceasca nuca macinata
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 ceasca unt topit
  • 900g crema de branza, la temperatura camerei (cea mai buna e Philadelphia, dar si cu mascarpone e bun)
  • 240g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 lg suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 4 oua

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 170 C. O forma rotunda de tort de 20cm se tapeteaza cu unt si faina.

Biscuitii se amesteca impreuna cu nuca, scortisoara si untul topit, apoi se folosesc la tapetat forma de tort, inclusiv pe pereti (se apasa cu dosul unei linguri).

Crema de branza se mixeaza pana cand dispar orice cocoloase, apoi se adauga zaharul, coaja si sucul de lamaie si esenta de vanilie. Se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu mixerul doar cat sa se uniformizeze.

Compozitia se toarna in forma peste "peretele" de biscuiti.

Forma se pune intr-o alta tava dreptunghiulara destul de inalta cat sa incapa in ea un strat de apa de cca 2-2.5 cm. Tortul se tine la cuptor pana cand devine auriu-aramiu deasupra, cam 1,5 ore. Se lasa la racit in forma.

Inainte de a-l scoate din forma, se desface cu un cutit ascutit de pe margine, cu atentie sa nu stricam stratul de biscuiti!

Inainte de servire se tine la frigider cel putin 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake clasic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa cu caramel, nuca si bezea

Postat de privatelaura

Negresa cu caramel, nuca si bezea

Untul moale, semintele de vanilie si zaharul le mixam spuma foarte bine. Adaugam ciocolata topita, cacaoa. Adaugam cate un galbenus, amestecand in continuare. Laptele il turnam putin cate putin,...

Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

Postat de Creatsa

Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase. Adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil....

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking