Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!

Postat de Corina33 in Torturi
6 Sep 2016 | 3296 vizualizari
Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!

V-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :)) O prajitura racoroasa cu 3 creme, facuta la rece, numai rabdare sa aveti, sa-l lasati suficient la frigider.

Ingrediente

Pentru crusta de biscuiti:

  • 300 g biscuiti
  • 100 g unt

Pentru crema de branza:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 125 g mascarpone
  • 3 linguri smanatana lichida ptr frisca
  • 3 sau 4 linguri zahar

Pentru crema de budinca:

  • 1 plic budinca de banane sau vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 banane

Pentru crema de frisca:

  • 500 ml frisca lichida
  • 125 g mascarpone
  • 3 - 4 linguri zahar

Pentru topping:

  • 3-4 biscuiti maruntiti
  • cateva piscoturi rotunde

Mod de preparare

Pentru blat: se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit, apoi se toarna totul intr-o forma de tort rotunda cu margine detasabila si diametrul de 26 cm. Se niveleaza frumos cu o lingura sau cu fundul unul pahar si se da la rece. Daca vi se pare compozitia prea sfaramicioasa(in functie de ce biscuiti gasiti) mai puteti adauga 50 g de unt topit sau 3-4 linguri cu lapte.

Apoi pregatim budinca, ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele la fiert, amestecam zaharul cu praful de budinca si cateva linguri de lapte si dupa ce omogenizam turnam totul peste laptele cald. Fierbem putin pana se ingroase, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Dupa ce am amestecat bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Pentru crema de branza: mixam mascarponele cu frisca si zaharul. Eu am folosit mixerul vertical. Adaugam pe rand cate o lingura de branza dulce, pana mixam toata cantitatea. Daca va place, preparati un plic de gelatina si adaugati, o sa fie crema mai teapana.Turnam totul in tava peste "blat" si nivelam frumos, apoi dam inapoi la frigider.

Bananele se decojesc si se feliaza, apoi se aseaza peste crema de branza. Peste ele turnam budinca si nivelam din nou si dam la frigider.

Frisca lichida(eu iau neandulcita) si mixeaza 2-3 minute la viteza maxima. Se adauga zaharul in ploaie si mixam pana se topeste, iar la sfarsit adaugam mascarponele. Ca sa nu formeze cocoloase, eu amestec mascarponele cu 2-3 linguri frisca lichida, apoi il adaug la frisca batuta.

Frisca se aseaza deasupra peste budinca si nivelam frumos din nou. Apoi lasam totul la frigider minim 3 ore sau de pe o zi pe alta.

Inainte de servire, presaram biscuitii zdrobiti, iar deasupra ornam cu frisca sau piscoturi, sau cu fructe.

La multi ani Gabytzu! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

Desert tort Raffaello

Postat de rocsi_1612

Desert tort Raffaello

Incepeti cu prepararea  siropului  pentru a se raci. Intr-un ibric puneti nuca de cocos, apa, vanilia. Asezati ibricul pe foc, lasati sa dea in clocot. Dati deoparte siropul si lasati-l...

Citeste continuarea

Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe

Postat de rocsi_1612

Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe

Blatul: Ouale (de la temperatura camerei) le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul pe care il punem treptat. Adaugam faina, praful de copt, pesmetul si le incorporam. La final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2016, 21:40
bun bun
la 06.09.2016, 21:43
Si banane si frisca, ete nemtalaii astia au si una si alta....
la 06.09.2016, 21:48
Aiaiaiiiii da'mie nu mi-ai facut
la 06.09.2016, 22:01
Imi place tare mult ideea!!!
la 06.09.2016, 22:18
suuuuuuper!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking