Ingrediente
Pentru crusta de biscuiti:
Pentru crema de branza:
- 500 g branza dulce de vaci
- 125 g mascarpone
- 3 linguri smanatana lichida ptr frisca
- 3 sau 4 linguri zahar
Pentru crema de budinca:
- 1 plic budinca de banane sau vanilie
- 4 linguri zahar
- 400 ml lapte
- 100 g unt
- 3 banane
Pentru crema de frisca:
- 500 ml frisca lichida
- 125 g mascarpone
- 3 - 4 linguri zahar
Pentru topping:
- 3-4 biscuiti maruntiti
- cateva piscoturi rotunde
Mod de preparare
Pentru blat: se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit, apoi se toarna totul intr-o forma de tort rotunda cu margine detasabila si diametrul de 26 cm. Se niveleaza frumos cu o lingura sau cu fundul unul pahar si se da la rece. Daca vi se pare compozitia prea sfaramicioasa(in functie de ce biscuiti gasiti) mai puteti adauga 50 g de unt topit sau 3-4 linguri cu lapte.
Apoi pregatim budinca, ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele la fiert, amestecam zaharul cu praful de budinca si cateva linguri de lapte si dupa ce omogenizam turnam totul peste laptele cald. Fierbem putin pana se ingroase, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Dupa ce am amestecat bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Pentru crema de branza: mixam mascarponele cu frisca si zaharul. Eu am folosit mixerul vertical. Adaugam pe rand cate o lingura de branza dulce, pana mixam toata cantitatea. Daca va place, preparati un plic de gelatina si adaugati, o sa fie crema mai teapana.Turnam totul in tava peste "blat" si nivelam frumos, apoi dam inapoi la frigider.
Bananele se decojesc si se feliaza, apoi se aseaza peste crema de branza. Peste ele turnam budinca si nivelam din nou si dam la frigider.
Frisca lichida(eu iau neandulcita) si mixeaza 2-3 minute la viteza maxima. Se adauga zaharul in ploaie si mixam pana se topeste, iar la sfarsit adaugam mascarponele. Ca sa nu formeze cocoloase, eu amestec mascarponele cu 2-3 linguri frisca lichida, apoi il adaug la frisca batuta.
Frisca se aseaza deasupra peste budinca si nivelam frumos din nou. Apoi lasam totul la frigider minim 3 ore sau de pe o zi pe alta.
Inainte de servire, presaram biscuitii zdrobiti, iar deasupra ornam cu frisca sau piscoturi, sau cu fructe.
La multi ani Gabytzu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|