Cheesecake cu ciocolata

Postat de rhapsody in Dulciuri
28 Iun 2014 | 7793 vizualizari
Cheesecake cu ciocolata

Recunosc sunt fan ciocolata si branza. Asa ca m-am gandit sa le combin, sa fac un cheesecake tras in ciocolata delicioasa.:)

Ingrediente

  • 1280 g branza dulce de vaci
  • 200 g smantana (20% grasime)
  • 2 oua
  • 170 g zahar
  • 3 lg faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 esenta de pepene galben
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g smantana lichida
  • Decor:
  • fulgi de migdale
  • 50 g ciocolata

Mod de preparare

1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si  mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smanta si esenta si mixeaza bine.

2. Cerne faina in compozitie si omogenizeaza cu ajutorul mixerului.

3. Adauga ciocolata maruntita in compozitie si inglobeaz-o cu ajutorul unei  spatule/linguri. 

4. Toarna compozitia intr-o tava  (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 1h si 20 min. 

5. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet inainte de a-l decora.  

Glazura si asamblare:

1. Intr-o cratita cu fun dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.  

2. Pune cheesecake-ul pe un gratar, deasupra unui platou si toarna ciocolata topita peste el. Muta apoi cheesecake-ul pe un platou si decoreaza-l cu fulgi de migdale si carlionti de ciocolata.   Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Postat de merisor67

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2014, 10:12
da ce reţete frumoase ai postat!!!
la 28.06.2014, 10:43
Am retinut acest tip de glazurare / imbracare pt ca este lucioasa, frumoasa si gustoasa. Ramane moale, nu? ...Chiar nu are importanta dar trebuie sa stiu in ce situatii se potriveste ca sa o folosesc. si mie imi place branza mult.

Favorit
la 28.06.2014, 10:45
Lia, se intareste la frigider.
Parerea mea, din ce am citit. Si cred ca se face destul de tare, nu ca o glazura crocanta, insa numa bine cat sa se poata taia, ca o crema.
la 28.06.2014, 10:49
Cred ca da, Gabitzu, intarita sa nu curga dar nu crocanta
la 28.06.2014, 11:07
Lia, Gaby are dreptate. Se intareste putin intr-adevar dar nu devine crocanta.
Merci!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking