Ingrediente
- Blatul:
- 300 gr biscuiti digestivi
- 80-100 grame unt
- putin unt pentru uns
- Crema:
- 400 grame smantana grasa 20 % sau iaurt pilos foarte gras
- 400 grame crema de branza philadelphia light, fara sare
- 200 grame ciocolata neagra 70 % cacao
- 1 lingura plina de cacao
- 100 grame zahar
- 3 oua
- zeama de la o lamaie mica
- 1 lingura de faina
- 1 lingurita vanilie
Mod de preparare
De preferat branza fina si nu de vaci, ciocolata de buna calitate si sa folositi doar biscuiti digestivi. Eu am pus doua pachete cu aroma de scortisoara si restul simpli. I-am macinat la robot dupa care i-am amestecat cu untul topit si racit. Daca nu sunt foarte dulci puteti adauga putin zahar. Se unge baza si peretii formei cu unt dupa care se tapeteaza cu biscuitii. Presam cu fundul unui pahar ca sa fixam blatul mai bine. Putem imbraca doar fundul nu si peretii formei.
Scoatem ingredientele din timp sa ajunga la temperatura camerei. Branza se amesteca putin cu o spatula nu cu mixerul. Ouale se mixeaza cu un praf de sare si zeama de lamaie. Cand au devenit spuma adaugam vanilia si zaharul treptat. Eu am folosit suc de portocale si a iesit foarte bun. Ciocolata rupta bucati se topeste pentru cateva minute la microunde si se lasa sa se raceasca. Adaugam pe rand ciocolata, cacaoa cernuta si smantana dupa care mixam bine. Acum adaugam faina cernuta si crema de branza si amestecam usor cu spatula, nu mai folosim mixerul.
Varsam compozitia peste biscuiti si dam la cuptorul incalzit la foc mic pentru 30 minute la 180 de grade. Mai bine se tine la temperatura mica pentru timp mai indelungat, eu am tinut-o vreo ora. Este gata cand marginile sunt ferme si mijlocul inca tremura ca o piftie, puteti face si testul cu scobitoarea, cand scoatem scobitoarea curata de pe margine e gata, chiar daca la mijloc nu e facuta inca. Se mai poate tine la cuptor cu usa intredeschisa dupa ce am inchis focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|