Ingrediente
- Pentru blat folosim :
- 350 gr de biscuiti simpli cu cacao
- 100 gr de zahar
- 300 gr de unt
- Pentru crema avem nevoie de :
- 375 gr de zahar
- 5 oua
- 50 gr de faina
- 250 gr de mascarpone
- 400 gr de crema de branza
- 2 linguri suc de lamaie
- 100 gr bombonele de ciocolata
- O sticluta de esenta de vanilie
- Pentru mousse-ul de ciocolata care va inveli cheesecake-ul nostru folosim :
- 100 gr de ciocolata alba
- 200 gr de ciocolata neagra
- 100 gr de zahar
- 70 ml de rom
- 2 linguri de cacao
- 250 ml de frisca lichida
Mod de preparare
Biscuitii se maruntesc la blender si se amesteca cu zaharul si untul topit. Se omogenizeaza amestecul si se imbraca cu el fundul unei tavi cu margini detasabile. Se coace in cuptorul incins, la foc mediu, timp de 10 minute si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema amestecati mascarpone, crema de branza, esenta de vanilie, sucul de lamaie, faina si zaharul, folosind un mixer. In aceasta crema se adauga cate un ou treptat si se amesteca bine. La final se adauga si bombonelele de ciocolata. Se toarna in tava peste crusta si se coace in cuptorul incins timp de 50 de minute pana se intareste.
Pentru mousse se pun intr-o oala frisca lichida si zaharul si se pune pe foc. Se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga ciocolata si romul si se amesteca pana la omogenizare. La final, folosind un tel, se adauga cacao si se amesteca bine. Se da de pe foc.
Mousse-ul se toarna peste cheesecake, lasat un pic la racit. Se mai coace pentru 10 minute.
Cheesecake-ul se lasa la racit in cuptor pana ajunge la temperatura camerei. Apoi se pune la frigider pentru minim 4 ore pana se intareste complet.
Se taie in felii potrivite si se savureaza. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|