Cheesecake cu ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
24 Oct 2016 | 4956 vizualizari
Cheesecake cu ciocolata

Va invit la rasfat delicios!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 ml frisca( Hulala cu grasimi nehidrogenate, sau la alegere)
  • 100 gr. unt( 82% gras)
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 kg. branza dulce cremoasa( Pillos Liddl)
  • 100 gr. faina
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 50 gr. unt
  • 250 gr. ciocolata( eu am avuucu portocala 70% cacao)
  • 1 pachetel de biscutiti Petite beurre

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase.

Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie.

Albusurile le-am mixat cateva secunde cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul pudra, am adaugat branza dulce, esenta de rom si am omogenizat, am pus treptat compozitia de galbenusuri si la final faina cernuta, am amestecat usor.

La baza formei mari de tort am pus biscuitii in doua straturi si apoi am turnat compozitia de branza.

Am topit intr-un vas cele 50 g unt si apoi in el am topit ciocolata, am amestecat sa se omogenizeze.

Ciocolata am turnat-o din loc in loc peste branza. Cu un betisor de lemn am facut formele de deasupra si am pus prajitura la cuptor.

Eu am tinut prajitura  30 de minute la 180 de grade, apoi am redus temperatura la 170 de grade si am mai lasat-o inca 30 de minute. Nu tineti prajitura mai mult de o ora.

Eu am scos-o de la cuptor, am lasat-o 15 minute pe un grilaj la racit, apoi am pus un platou deasupra, am intors-o, am scos baza tortului si am rasturnat-o pe alt platou.

Am mai lasat prajitura 30 de minute la rece si apoi ne-am rasfatat pe deplin.

Delicioasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Postat de merisor67

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2016, 21:38
la 24.10.2016, 21:49
Mmm, ce minunatie. Imi place mult cum arata.
la 24.10.2016, 21:51
o bunatate de desert!
la 24.10.2016, 22:07
Ce frumos ai decorat-o, Ruxule! Ce minunăție ai făcut din nou!
la 24.10.2016, 22:16

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking